Anmeldelser, Gear

Anmeldelse: vandretøj fra RevolutionRace

RevolutionRace anmeldelse

| Reklamesamarbejde med RevolutionRace |

Vandretøj! Et emne, der kan være svært at gøre sig klog på, fordi der findes så mange præferencer og muligheder. Efterhånden har jeg prøvet en del forskellige mærker, og jeg har fundet ud af, at funktion, komfort og pris er vigtige parametre. Læs her, hvordan bukser og fleece fra det svenske mærke RevolutionRace klarer sig på vandretur i kolde og våde i Skotland.


 Jeg har længe gerne ville lave en anmeldelse af vandretøj, fordi det kan være sådan en jungle at finde det rigtige outfit til vandreturen. Da jeg lige inden vandreturen på Great Glen Way i Skotland fik mulighed for at teste bukser og fleecetrøje fra RevolutionRace, besluttede jeg mig derfor for at tage det med på turen. I Skotlands uforudsigelige vejr stod tøjet sin prøve. Blandingen af både sol, regn, minusgrader og milde forårstemperaturer betyder, at jeg nu kan lave en uddybende anmeldelse af tøjet fra RevolutionRace.

Hiball pants

Bukserne fra RevolutionRace hedder Hiball pants. Jeg valgte bukserne i farven Jet black, som jeg dog kan se er udsolgt på nuværende tidspunkt. På webshoppen står der, at bukserne er velegnede til vandring i vådt og koldt vejr. De går ind under kategorien soft shell bukser og der står, at de både er vandafvisende samtidig med at have god ventilation.

Min første oplevelse af bukserne var, at de er virkelig tykke og derfor fylder meget i en taske. Jeg skulle også lige vænne mig til at have så kraftige vandrebukser på. Jeg ikke er vant til andet end tights eller tynde vandrebukser. Det betød til gengæld, at jeg ikke var i tvivl om, at de nok skulle give noget mere varme, end alt det andet vandretøj, jeg har. Faktisk var jeg lidt i tvivl om jeg ville få det for varmt på turen til Skotland. Jeg valgte derfor at rejse i et par tynde vandrebukser for at have et back-up par med.

De tynde vandrebukser fik jeg dog ikke brug for. Jeg havde det meget behageligt i Hiball pants. Dagstemperaturerne kun var omkring 8-12 grader i dagtimerne, og både morgen og aften var det minusgrader.

RevolutionRace Hiball pants


Hvad jeg godt kan lide ved bukserne

Generelt passede bukserne rigtig godt til turen til Skotland. Jeg frøs ikke på benene, og jeg havde kun brug for at tage regnbukser ud over en enkelt gang. Den er faktisk ret så vandafvisende! Når man vandrer i et klima, hvor der ofte kommer lidt stedvis regn, er det guld værd ikke at skulle have regnbukserne frem hver gang. Og så blev jeg heller ikke kold og våd på rumpen, når vi satte os ned for at spise frokost.

Jeg kan også godt lide de dybe lommer, hvor der er plads til en telefon, der ikke falder ud, selvom man bevæger sig. Der er også to lynlåslommer foran og én bagpå. Derudover er det meget rart, at der er en lynlås nede ved anklerne, så man selv kan justere, hvor tæt, de skal sidde.

Stoffet er også lækkert og blødt, så det føles næsten som at have fleece på benene. Jeg savnede på intet tidspunkt at have lange underbukser under Hiball pants, for det ville simpelthen blive for varmt. Det var kun om natten, at jeg havde mine lange uldunderbukser på. Der frøs jeg til gengæld så meget, at jeg tog bukserne fra RevolutionRace udenpå. Jeg skal vist have anskaffet mig en varmere sovepose!

RevolutionRace anmeldelse


Hvad der kunne være bedre

Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt det ville være bedre at bygge op i lag frem for at have de tykke Hiball pants med. En løsning mod kulde er jo som bekendt et par termo- eller uldleggins som inderste lag. Det giver nogle flere muligheder for temperering frem for at have et enkelt par tykke bukser med. Her må jeg dog sige, at bukserne bare passede perfekt til vandring i Skotland i det tidlige forår. De modstod kulden, regnen og var heller ikke for varme, når den tidlige forårssol var gavmild med strålerne.

Mit eneste kritikpunkt er faktisk, at bukserne udvidede sig en del ved brug. Det betød, at jeg fik brug for et bælte i livet. Det er nok værd at tage i betragtning ift. valg af størrelse. Jeg købte størrelse medium, og jeg er stort set altid en størrelse 38 eller medium. Måske kunne jeg godt have passet en str. small i Hiball pants. På baggrund af det, vil jeg mene, at de er lidt til den store side. Omvendt må vandrebukser endeligt ikke sidde for stramt, så det er rigtig fint, at der er bæltestropper i bukserne.

Fusion fleece

Mit første indtryk af Fusion fleece fra RevolutionRace var, at farven på fleecetrøjen ikke helt matchede farven på hjemmesiden. Jeg bestilte Fusion fleece i farven wild rose, men farven tenderer til at være lidt mere lilla i virkeligheden end på billederne i webshoppen.

Det var den eneste trøje, jeg havde med til Skotland, og jeg havde stort set altid min termojakke udover for at holde varmen. I de kølige temperaturer er det rart, at trøjen kan lynes godt op i halsen. Til gengæld har fleecetrøjen ingen hætte, og det er nok lidt en smagssag, om man foretrækker det. Jeg har nok fundet ud af, at jeg synes det er en fin funktion med hætte, som jeg har på min anden fleece fra Colombia. Til gengæld kan en hætte også være træls, hvis trøjen primært skal bruges under en jakke, så det er fint at have en fleece med begge funktioner. Og denne fra RevolutionRace fungerer rigtig fint med en skaljakke udenpå.

RevolutionRace anmeldelse


Hvad jeg godt kan lide ved trøjen

Fusion fleece giver god varme, men er samtidig udstyret med åndbare paneler under armene, der giver god ventilation og temperaturregulering. Jeg er også ret glad for, at der er plads til tommelfingeren for enden af ærmerne. På den måde giver fleecetrøjen noget varme til hænder og håndled. Det gjorde, at jeg ofte kunne undvære handsker i løbet af dagen.

Trøjen har også en fin kvindelig pasform og er meget størrelsessvarende. Jeg er også vild med, at den fås i feminine farver. Det kan hurtigt blive lidt kedeligt kun at få efter de grå og sorte nuancer. Det gør bestemt ikke noget, når outdoortøj er tilpasset kvinder – både i farve og form. På det punkt, er jeg ikke særligt feministisk. Der må godt være forskel på kvinder og mænd. Og når jeg har en passion, der på mange måder ikke er så feminin (ingen make-up, ofte fedtet hår, store klodsede vandrestøvler), så synes jeg, at det er rart at komme lidt i kontakt med min feminine side gennem mit vandretøj.

RevolutionRace Fusion Fleece


Hvad der kunne være bedre

På mange måder er en fleece jo bare en fleece. Der er grænser for, hvor god eller dårlig, den kan være. Derfor kommer det ofte til at være et spørgsmål om, hvorvidt den er pæn, eller ej. Og her klarer trøjen sig rigtig fint. Jeg ville dog ønske, at ærmerne var lidt længere. Når jeg gør brug af hullet til tommelfingeren, kniber det lidt med længden. Men en størrelse large ville være alt for stor til mig. Måske har jeg bare lange arme?

Jeg savner også, at der er lynlås i lommerne. De to lommer er stort set ubrugelige og generelt synes jeg, det er lidt skørt at lave features på vandretøj, medmindre det har en funktion. Nogle af syningerne for enden af ærmet er også allerede gået lidt op, hvilket måske ikke tyder på den stærkeste kvalitet. Tiden må vise, hvordan kvaliteten holder.

Generelt synes jeg, at tøjet fra RevolutionRace fungerer rigtig godt og jeg synes også, at prisen er fair ift. de generelle priser på outdoortøj. Jeg er lidt ærgerlig over, at bukserne har givet sig så meget. Bæltet kan dog klare meget, men generelt vil jeg helst ikke have bælte i mine bukser, når jeg vandrer med rygsæk. Så måske ender det med, at jeg mest bruger bukserne til dagsture om vinteren. Men fleecetrøjen er jeg rigtig glad for. Primært fordi jeg synes, at den pink farve giver et friskt og feminint pust til min outdoor-garderobe.

Jeg har modtaget bukser og fleecetrøje i gave af RevolutionRace, men anmeldelsen er min subjektive vurdering af tøjet og er udelukkende udtryk for mine egne holdninger.