Blandet, Inspiration og tips

10 inspirerende Instagram-profiler for naturelskere

10 inspirerende Instagram-profiler til naturelskere

Når jeg leder efter idéer til mine rejser, søger jeg straks mod internettet og sociale medier for inspiration. Især Instagram ligger højt på min liste, når det gælder inspiration til nye rejsemål. Jeg deler her 10 inspirerende Instagram-profiler, som i den grad får rejsefeberen til at stige hos mig.


Det er blevet en daglig vane for mig at scrolle ned ad mit Instagram-feed, som i høj grad består af naturbilleder. Ud over, at det er kræs for øjnene at kigge på smukke billeder fra moder jord, bruger jeg også Instagram til at lede efter både naturområder, steder at bo og andre hidden gems.

Jeg har selvfølgelig en masse, som jeg følger på Instagram. Det er især fotografer, der ikke så underligt leverer nogle billeder i topklasse, der virkelig vækker interesse. Men jeg bruger også Instagram som et research-redskab. Her gør jeg brug af at søge på både tags og steder. Hvis jeg ved, at jeg skal til Slovenien, hvor jeg var sidste sommer, søger jeg fx på forskellige steder i Slovenien for at finde relevante billeder. Det giver mig en bedre idé omkring, hvordan de forskellige områder ser ud – og hvad der er værd at se. Samme princip bruger jeg, når jeg søger på bestemte tags. Hvis jeg skulle ud og gå Caminoen, ville jeg fx søge på hashtagget #caminodesantiago for at finde relevante billeder og inspiration til turen.

Nogle gange kan det dog være svært lige at finde frem til nye og spændende profiler at følge på Instagram. Med fare for at sprede rejsefeberen, deler jeg derfor mine 10 yndlings-instagrammere. De spreder både rejseglæde og inspirerer til vandreture og oplevelser med deres smukke billeder. Måske følger I allerede nogle af dem selv, måske gør I ikke.

Her er i hvert fald min liste over 10 inspirerende Instagram-profiler.

 1. @michaelmatti:

  Michael Matti er fotograf og bosat i Seattle. Han deler billeder fra hans mange rejser rundt i hele verden. Hans nylige billeder fra Hawaii er intet mindre end skønne. Men det er nu, når han bevæger sig rundt i hans hjemegn, at hans billeder trækker tæppet væk under mig. Han er måske i virkeligheden en af grundene til, at min sommerferie står på Washington og Oregon i år – for han forstår virkelig at sælge varen. Michael Matti er i øvrigt også en garvet drone-fører. Det præger både hans billeder og daglige stories, hvor hans følgere kan opleve naturen fra fugleperspektiv.

10 inspirerende Instagram-profiler for naturelskere - michaelmatti
 1. @vagabondhearts:

  Kvinden bag Vagabondhearts hedder Andrea Ference. Med bopæl i Calgary, Canada, har hun naturen lige uden for døren, og hun er ikke bleg for at udnytte den. Det resulterer i de fineste billeder, der både viser de skønne Canadiske omgivelser, hun bor i, men også viser alle hendes rejser til både Europa og Hawaii. Jeg elsker at følge Andrea, fordi hun ofte skriver nogle kloge ord til hendes billeder. Så er hun oven i købet også en af de heldige typer, der har sagt sit fuldtidsjob op for at jagte hendes drømme. Selvom det er kliché, er det også bare mega inspirerende!

10 inspirerende Instagram-profiler for naturelskere - vagabondhearts
 1. @gjerluff:

  Der har sneget sig en dansk fotograf ind på listen. Manden bag profilen hedder Jakob Gjerluff Ager. Selvom han er dansker, befinder han sig i Vancouver, Canada. Herfra må man nok også sige, at der er lidt bedre muligheder for at tage nogle fantastiske naturbilleder. Om det er på et surfboard, på ski eller med vandrestøvlerne på, leverer Jakob nogle smukke og rå billeder, der viser naturen fra alle sider. Det er altså ikke helt tosset af følge med i, hvor hans outdoor-eventyr tager ham hen.

10 inspirerende Instagram-profiler for naturelskere - gjerluff
 1. @rawmeyn:

  Hvis du er vild med sne, vil du garanteret elske at følge med i, hvad Roman Königshofer får dagene til at gå med. Bosiddende i Innsbruck, Østrig, er bjergene en del af hans hverdag. Det lægger han bestemt ikke skjul på i sine billeder. Og selvom årstiderne skifter, tror jeg, det er svært at komme uden om, at vi her har at gøre med en mand, der lever og ånder for sneklædte bjergtoppe. Som fotograf leverer han selvfølgelig også nogle fantastiske billeder, som får mundvandet til at løbe efter bjerg-eventyr.

10 inspirerende Instagram-profiler for naturelskere - rawmeyn
 1. jess.wandering:

  Endnu en dame til flokken! Den berejste Jess, der pt. holder til i Seattle, leverer nogle bløde billeder, der får naturen til at fremstå guddommelig og mild. Man kan kun misunde hende de steder, hun besøger. Og så forstår hun virkelig at få noget fortryllende frem i billederne. Farverne er lækre, og det samme er motiverne! Måske er det lyset, måske er det stemningen – måske er det bare fordi, at de steder hun besøger er helt fantastiske. Der er i hvert fald masser af inspiration af hente til flotte steder rundt om i hele USA, hvor hun især rejser rundt.

10 inspirerende Instagram-profiler for naturelskere - jess.wandering
 1. @eventyr:

  Nordmanden Even Tryggstrand har især fokus på norden og Skandinavien – og selvfølgelig Norge, hvor han selv er bosat. Men det bliver også til rejser rundt i hele Europa, hvor han forstår at fange naturens magi på billeder. Den seneste tid har det især været nordlyset, der har fanget hans interesse. Det er virkelig også magisk at se, hvordan han fanger lyset og den nordiske stemning i billederne. Der er i den grad lagt op til eventyr, magi og lys i alle afskygninger. Solopgang, solnedgang, månelys, nordlys – you name it!

10 inspirerende Instagram -profiler for naturelskere - eventyr
 1. @wisslaren:

  Christoffer Collin fra Sverige viser sine smukke billeder fra Sverige og fra resten af verden. Er især vild med hans billeder fra Sydafrika, men det er nu den svenske stemning, at han forstår af fange allerbedst. Hans historie er i øvrigt ligeså inspirerende som hans billeder. Som selvlært fotograf, har han brugt Instagram til at skabe en helt ny karriere. Og med 1,3 mio. følgere må man sige, at han har klaret det meget godt. Men trods de mange følgere, virker han nede på jorden – og svarer endda på beskeder, hvis man skriver til ham.

10 inspirerende Instagram -profiler for naturelskere - wisslaren
 1. @frauke_hagen:

  Man forstår næsten ikke, at man kan være så ung og samtidig have så mange eventyr i bagagen. Tyske Frauke Hagen er ikke engang fyldt 25, men har allerede fået etableret en ret solid karriere enden for fotografi og rejser. For mig – som kvinde – henter jeg både inspiration fra naturbillederne, men også fra hendes altid on-point outdoor-beklædning. Billederne er smukke og Frauke fører os med rundt i hele verden. Som vandreentusiast kan jeg dog ikke lade være med at bide mærke i, at hun ofte er iført Converse sko. Det er altså et no-go på vandrestierne 😉

10 inspirerende Instagram -profiler for naturelskere - frauke_hagen
 1. @steveschwindt:

  Listen her er muligvis påvirket af, at jeg for tiden bruger meget tid på at tænke på min kommende sommerferie til Washington og Oregon. I hvert fald er Steve Schwindt bosat i Portland, Oregon, og det bærer hans billeder også præg af. De viser alt det smukke, som Oregon byder på – fra de storslåede nationalparker, sneklædte bjergtoppe og den vilde Oregon coast, der kan noget helt specielt. Jeg kommer til at hente masser af inspiration her, inden jeg sætter kursen mod Oregon.

10 inspirerende Instagram -profiler for naturelskere - steveschwindt
 1. @benjaminhardman:

  Stemningen i Benjamin Hardmans billeder er helt speciel. Der er en vis dysterhed over billederne, men de er samtidig meget smukke, og viser især Islands mange sider frem. Her er den australske fotograf nemlig bosat, og jeg tror roligt, at man kan tale om en mand, der er blevet hovedkulds forelsket i den islandske naturs råhed. En stemning, som han på fineste vis får frem i sine billeder – og det får i hvert fald mig til at drømme mig hen til Islands fine, fine natur med fjorde, vandfald og grønne klipper.

10 inspirerende Instagram -profiler for naturelskere - benjaminhardman