Destinationer, Inspiration og tips, Tenerife

7 tips til at vandre på Tenerife

7 tips til at vandre på Tenerife

Tenerife er ikke et svært sted at vandre. Der er god skiltning på stierne og et tempereret klima året rundt. Men der er nu altså nogle ting, der er værd at være opmærksom på. Blandt andet de kølige bjergtemperaturer og manglen på vand. Læs med her, hvor jeg deler mine 7 bedste tips til at vandre på Tenerife.


1. Flybilletter:

Selvom man ikke bestiller en charterferie, kan man sagtens kigge mod charterselskaberne for billige flybilletter, når man skal vandre på Tenerife. Vi fandt afbudsbilletter hos Spies, som vi bestilte ca. en måned før afrejse. Det var billigere end hos lavprisflyselskaberne (og garanteret også mere komfortabelt). Ulempen er, at det kræver fleksibilitet i rejseplanerne og lidt is i maven.

2. Planlægning:

Normalt kan internettet hjælpe med meget, men når det kommer til hiking på Tenerife, synes jeg ikke udvalget af enormt. Det kan være svært at danne sig et overblik over vandremulighederne ud fra fragmenter, man har fundet på internettet. Jeg investerede derfor i bogen Walking on Tenerife. Bogen viste sig at være et særdeles godt køb, da den giver en udførlig beskrivelse af mange vandreruter på øen. Det gjorde det nemmere at planlægge hvilke ruter, vi gerne ville gå.

Køber du bogen, vil jeg råde til også at købe et separat kort over øen, der viser vandrestier. Jeg købte kortet Tenerife Hikers’ Map fra Stanfords. Kortet er dog delt op i sektioner, og kortet fungerer fint, hvis man holder sig inden for de sektioner. Men en anden gang ville jeg nok investere i et kort, der viser hele øen. Ved man, at man blot skal gå GR-131, er det nok ikke ligeså nødvendigt at investere i bogen, men hvis man gerne vil kombinere flere ruter, som vi gjorde, gør bogen et fremragende job.

3. Vand:

Tenerife flyder ikke over med floder og vandfald. Så er det sagt! Øen er tør, og vi havde ikke mulighed for at bruge vores vandfilter en eneste gang. Vand er derfor en nødvendig del af planlægningen. Skal du på dagsture, har du intet at bekymre dig om – du fylder bare rygsækken med det du skal bruge i løbet af dagen. 3-4 l. pr. mand plejer at være tilstrækkeligt. Men hvis man som os vælger at backpacke på Tenerife, kræver det, at man hver dag kommer til et sted, hvor man kan fylde vanddepoterne op.Medmindre man har det fint med at slæbe på 10 l. vand, men hvem har lige lyst til det? Vi fyldte vand op i Vilaflor , Parador, ved svævebanen, i El Portillo, i La Caldera og i La Laguna, inden vi nåede til Anaga.

4. Mad:

Vi kom hjemmefra med alt for tunge rygsække. Én af grundene var nok, at vi havde købt frysetørret mad til alle aftensmåltider. Men er der noget, jeg ikke har lyst til at gå ned på, er det altså mad! Skulle jeg afsted igen, ville jeg nok revurdere den frysetørrede mad (selvom det smagte ret godt og blot krævede kogende vand). Så når du tanker vand, kan du med fordel tanke maddepoterne op, så du slipper for at bære alt for meget i rygsækken. Det eneste problem her er, at det vi kom forbi var caféer og cafeterier, hvor man hellere ville have en købmand. Og så er der altså også bare noget hyggeligt ved at sidde i naturen og spise sin tortillawraps med peanutbutter, frem for at sidde inde på et ucharmerende cafeteria.

5. Camping:

Lad mig starte med at sige, at det var helt fantastisk at campe frit på Tenerife. Når det så er sagt, så er det faktisk ikke tilladt, og jeg kan derfor ikke bare opfordre til at gøre det. De fleste steder i Europa er det faktisk forbudt at slå telt op et vilkårligt sted. Vi prøvede derfor så vidt som muligt at gå væk fra stier og veje, når vi slog telt op. Og vi var meget fokuserede på ”leave no trace” ideologien. Vi tog selvfølgelig alt affald med os, lavede ikke bål og gravede vores l*** ned med en skovl købt til formålet (faktisk meget smart, og skovlen kan anskaffes her).

Jeg ville selvfølgelig ønske, at jeg bare kunne sige ”ja da, slå du bare telt, når du skal vandre på Tenerife”. Men det må være op til en selv, om man har det godt med at bryde loven så at sige. Vi oplevede dog ingen problemer, men kunne i princippet have risikeret en bøde.

6. Klima og beklædning:

Fordelen ved at vandre på Tenerife er, at øen har et mildt klima året rundt. Personligt synes jeg, at der i marts måned var super fint klima til at vandre, men man skal være forberedt på, at det ingen solferie er. I hvert fald ikke oppe i højderne. Jeg havde først shorts på den sidste dag i Anaga. Derudover bliver nætterne kolde i Teide National Park. Vi havde ned til -10 graders frost en enkelt nat, og det er altså ikke for sjov. Det kræver en varm sovepose og varmt tøj. Jeg kan anbefale langt uldundertøj! Vi havde også stor glæde af både handsker, hue, fleece, termotrøje og dun- eller termovest.Skal man op på toppen af Teide, kræver det også varmt tøj og evt. en windbreaker (det blæste generelt en del i Teide National Park).

7. Gå ikke glip af Anaga:

Skal du vandre på Tenerife, må du absolut ikke gå glip af Anaga. Området omkring Teide ER fantastisk. Men i Anaga finder du et landskab, der nærmest minder om noget, du kunne støve op i Asien. Har du telt med, ligesom os, skal du dog være klar over, at det er svært at finde egnede campsites i det bjergrige Anaga. Sammen med den skønne natur, kommer også større risiko for skyer og regn, så vær forberedt på det, når du vandrer i Anaga.

Når nu du har alle dine tips i orden til at vandre på Tenerife, kan du passende læse om min fantastiske vandreferie på Tenerife lige her.